RR Patchmatic

Wegreparaties onder hoge druk

De RR PatchMatic is een grote hoge-druksprayer op een vrachtauto gemonteerd. De computergestuurde sproeier sprayt koude bitumenemulsie in het wegdek en brengt de split diep in zodat de poriën waterdicht worden afgesloten. 2 personen kunnen in één dag 1.500 tot 2.000 m2 wegdek duurzaam vernieuwen.

Het proces bestaat uit drie delen

  1. De plek wordt droog en tegelijk schoon geblazen. Met bitumen wordt daarna het gat volgespoten. Dit dringt door tot in de poriën en wordt zo verzegeld.
  2. Als het geheel waterdicht is kan de split langzaam aan het bitumen worden toegevoegd.
  3. Voor de toplaag wordt alleen droge split met een blaastechniek aangebracht zodat het vocht uit de bitumen verdwijnt en het geheel uithardt.

Compact en compleet

Aan de frontzijde van het RR PatchMatic-voertuig is de besturing en een vulset met verschillende gradaties bitumen gemonteerd. De machine heeft 7 ton edelsplit en een tank van 2 ton bitumenemulsie aan boord.
De chauffeur voert de controle uit en houdt de voorraad in de gaten. Het geheel is self-supporting.

Duurzaam

Door toepassing van koude bitumenemulsie ontstaat een aanzienlijke winst in de kosten, houdbaarheid en reductie van CO2-uitstoot!

De toepassing is vooral interessant voor gemeentes omdat het een duurzame manier van onderhoud is waardoor het wegdek veel langer mee gaat. De werkwijze is gebaseerd op lucht en speciale koude bitumen op plantaardige basis. De plantaardige bitumenemulsie is niet schadelijk voor het milieu.

Demonstratiefilm PatchMatic

Download hier het nieuwe Patchmatic-leaflet (9 Mb PDF)